Skip to main content

CHARITY

Kak Dewi tagged saya atas nama charity.
Tagging ini telah dimulakan oleh Idham's blog .
He is planning on a noble effort, which I feel I must support him. Next 26tAugust would be his (Idham's) birthday, and on that day, he would like to compile and bind the 100 bloggers’ memes, for which every meme, he will contribute RM127 to this orphanage. Anyone who wishes to support his effort can do so. No need to wait to be tagged. Remember, we need 100 memes by 26th August. Once this tag is done, please leave a comment in his blog to inform him that you have done the tag.
This is the rule:
If you are tagged, you need to write an entry related to the meme. At the end of your entry you just need to tag as many persons as you like. You will then leave a comment in their blog to let them know they have been tagged. And to include this message, "By doing this meme you are contributing RM127 to the Darul Izzah Orphanage". Then please copy and paste this rule somewhere in your entry.
The meme is about completing at least seventeen out of the following twenty seven sentences........

1. A person is only as good as the words he/she utters.
2. Friendship is always forever.
3. To love is to be happy with what ALLAH has given me.
4. Money makes me feel comfortable.
5. I miss my mak.
6. My way of saying I care is by showing that I care.
7. I try to spread love and happiness by sharing everything.
8. Pick the flowers when... I would never pick one!
9. To love someone is to hurt yourself.
10. Beauty is not to be misused.
11. When I was thirteen, what I remember the most was...
12. When I was twenty one, I remember that I'd fallen in love.
13. I am most happy when I stand before ALLAH.
14. Nothing makes me happier than my family.
15. If I can change one thing, I will change...
16. If smiles were not misread, then I would be smiling a lot.
17. Wouldn't it be nice if we could fly away.
18. If you want to succeed then you have to put an effort.
19. Money is not everything but essential.
20. The most touching moments I have experienced is when my first book being published.
21. I smile when I’m happy.
22. When I'm happy, I praise ALLAH and keep smiling.
23. If only I don't have to do everything that I’m doing now, then I’ll be happier.
24. The best thing I did yesterday was sleeping.
25. If I ever write a book, I will give it this title,"Riwayat Hidupku"
26. One thing I must do before I die is to complete my Haj.
27. Doing this meme, I feel like sharing.

Siapa saya nak tag lagi? Semua kawan2 yg dikenali dah di tag.
Terpaksalah saya hentikan di sini....

Comments

tanne hadihaz said…
K'Dewi..sorry, sy copy and paste je dr blog k'dewi..tak sempat nak fikir...lgpun BI pun kureng...maaf ye!

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Ke KWSP semalam. Hantar borang KWSP 14 untuk permohonan pengembalian lebihan caruman KWSP tahun lepas. Kat borang tu ada note : permohonan boleh buat dalam tempoh 2 tahun. Nasib baik penyata KWSP rumah. Baru aku perasan ada lebihan caruman 2 bulan tahun lepas. Dah genap setahun pun. Kalau lebih dari 2 tahun, aku pun tak pasti apa yang akan jadi dgn duit yang tersimpan tu. 
Sebenarnya tahun lepas aku dah keluarkan duit KWSP dua kali. Kali pertama atas nama permohonan pengeluaran untuk beli rumah. So, dapat keluarkan separuh. Dua bulan kemudian, aku keluarkan lagi lepas dapat surat Pemberian Taraf Berpencen (PTB). Belum kerani setel pemberhentian potongan KWSP dalam slip gaji, aku dah keluarkan. Terdesak masa tu sebab baru masuk rumah. Banyak duit nak pakai. Pasang gril, awning, lawyer, perabot dan macam2 urusan lagilah untuk masuk rumah baru ni. Yang beli rumah tu tahulah kos nak masuk rumah. 
Dipendekkan cerita, selepas dapat surat PTB & selepas keluarkan duit, dalam slip gaji pe…

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

Awal tahun ni me n hubby sibuk urus buka akaun perniagaan iaitu akaun semasa di Maybank.Sebelum tu try nak buka akaun CIMB tp banyak prosedur wpun deposit awal 1k je. Dgn maybank kena 2k.Mula2 mintak borang dulu kat kaunter cakap nak buka ak perniagaan. Dorang bg sekeping kad. Dalam tu perlu isi nama perniagaan, pemilik, no pendaftaran ssm dan rujukan. Rujukan atau introducer ni kena cari syarikat yg dah ada akaun semasa dgn maybank. Mujur ada kawan yg dah ada akaun semasa. Lepas isi semua hantar balik ke maybank. Bawak sekali salinan sijil pendaftaran ssm, cop syarikat, salinan ic pemilik. Duit 2k tak payah lg sbb maybank nak buat carian dulu..tgk sama ada bisnes kita ni wujud dan ok ke tak. Tempoh masa diambil dlm seminggu and than dorang call utk urusan pembukaan. Masa tu standby duit 2k. Cop syarikat kena bawak selalu. Dah selesai baru kita boleh mohon maybank2u. Tu pun lepas dorang update. Me and hubby dtg keesokan hari utk mohon maybank2u. Kali pertama dtg lupa bawak cop so kena…

Percutian di Kuala Gula Sanctuary Resort

Kali ini my family berkumpul di Kuala Gula Santuary Resort yang terletak di Kuala Gula, Kerian. Perancangan dah dibuat dlm 6 bulan sebelumnya. Booking dilakukan 2 bulan sebelum. Percutian bermula pada 11 Nov hingga 13 Nov 2012. Just 3 hari 2 malam. Cukup la tu kan... Semua ahli keluarga berkumpul di sana. 6 buah resort telah disewa. Resortnya sangat cantik, separuh di darat dan separuh di air/kuala/muara sungai. Boleh park kereta depan resort. Resortnya bersambung. Resort 101 sambung dgn resort 102.
Sebelum memulakan perjalanan ke Kuala Gula, sebahagian family datang berkumpul di rumah aku dulu. Hari Sabtu kami berkumpul. Petang tu sempat jalan-jalan ke Galeri Arkeologi Lenggong. Lain kali aku story pengalaman kat galeri Lenggong ni. Ahad pagi tu, kami pun bergerak walaupun check in kul 2.00pm. Pagi kami dah gerak sebab nak tau jalan. Lepas tu boleh round2 kawasan sekitar. 
Perjalanan dalam 1 jam setengah jer dari KK ke Kuala Gula. Tak susah nak cari tempat ni. Dalam jam 11.00am dah …