Posts

Showing posts from September, 2006

Ramadhan

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN UTK SEMUA..........

Pertandingan rakit.

Semalam saya pergi ke Tasik Takung utk menyaksikan pertandingan rakit berhias sempena Hari Merdeka. Saya gi lambat sikit. Sekitar jam 9.30pm selepas menonton drama Korea kesukaan saya... My Girl. Selalunya tengok kereta berhias kat tv tp kali ni boleh tgk rakit pulak berhias. Lawa sgt. Sengaja diadakan acara tu waktu malam spy nampak lebih cantik dgn hiasan lampunya.
Sampai je kat Takung, ya ampun ramainya orang sampai nak park motor pun susah. Rakit dah berlayar waktu tu. Dr jauh nampak lampu hiasan rakit berkelip2. Saya dan adik sgr bergegas ke kws paling dkt spy dpt ambil foto. Sayangnya langsung tak boleh nak menyusup ke depan, tepi tebing tasik. Saya nak cari rakit dr kampung sy tapi dah berlepas.
Ada lebih kurang 12 rakit yg masuk pertandingan kalau tak salah. Setiap kampung sekitar tempat ni hantar satu rakit. Rakit kg saya berkerjasama dgn JKR. Akhirnya dpt kejar rakit dan ambil gambar. Rakit kampung saya buat hiasan ikan. Sebelah depan diletakkan replika kepala ikan sambil air…

BLOG BARU - MY GIRL

Utk episode 4 dan seterusnya sila klik My Girl di kanan sana.

My Girl - episod 3 (12.09.2006)

Yoo Rin gembira dpt upah. Namun dia ada mslh hendak tidur kat mana. Yoo Rin yg muka memang x malu tidur kat lobi hotel. Gong Chan geleng kepala tgk Yoo Rin. Tidur Yoo Rin dikejutkan dgn panggilan tel dr sepupunya yg mahu membrth kedudukan ayh Yoo Rin tp x sempat coz bateri hset Y.Rin kong. Y.Rin sempat kejar G.Chan yg ada dlm lif. Dia nak tumpang caj hset kat pej. G.Chan. G.Chan trpaksa setuju. Y.Rin bgth yg hidupnya sjk kecil berpindah randah atr China, Korea dan Jepun. Tp dia ttp sygkan ayahnya yg besarkannya. Sambil tunggu bateri penuh, Y. Rin duk kat sofa & pura2 trtidur. G.Chan yg dah diap kerja kejutkan Y.Rin tp Y.Rin pura2 tidur mati. G.Chan trpaksa tinggalkan Y.Rin & kembali ke rumahnya.
Mak cik G.Cgan call suruh G.Chan cari J.Woong yg khabarnya ada di Pulau Jeju. G.Chan yg x brp tau selok belok pulau tu minta bantuan Y.Rin. Y.Rin setuju stlh dijanjikan upah. Y.Rin bw G.Chan ke kelab mlm. J.Woong yg sdg minum ternampak Y.Rin & cuba mengejarnya ttp x sempat & dia…

My Girl - Episod 2 (11 Sep.2006)

Yoo Rin (heroin) bukan saja2 tinggal di villa. Dia mengemas dan membersih villa tersebut. Ketika dia membersih di luar, dia bertemu dengan dusun limau. Memandangkan buah limau sudah masak, Yoo Rin memetik lalu menjual buah limau tersebut di tepi jalan. Jualannya laris hinggalah suatu hari apabila sepupunya dtg memarahinya krn mencuri buah limau. Ktk bertengkar, buah limau jatuh lalu tergolek atas jalan. Gong Chan (hero) yg tak perasan terus langgar buah limau. Yoo Rin lalu kejar kereta Gong Chan. Bila melihat si pemandu itu ialah Gong Chan, pemilik dusun limau, Yoo Rin serba salah tambah2 lg Gong Chan bayar ganti rugi. Yoo Rin hadiahkan seplastik limau.

Gong Chan yg ketika itu berada di villa tlh dihubungi ibu saudaranya & pesan ambil limau. G.Chan pergi dusun dan bertemu dgn pencuri limau iaitu Y.Rin. Berlaku adegan kejar mengejar yg lucu. Y.Rin menyerah semua pendptnnya termasuk jem limau yg sempat dibuatnya spy tdk dihantar ke penjara. Y.Rin kata dia terpaksa curi limau utk bel…

My Girl

Drama Korea terbaru dah start di 8 TV jam 8.30 - 9.30pm. Jom ramai2 tengok drama yang mengisahkan percintaan lelaki kaya dan gadis miskin. Si hero adalah pengarah sebuah hotel ternama yang sombong. Si heroin pula pemandu pelancong di sebuah pulau yg bersikap gila2.
Episod pertama mengisahkan heroin (tak ingat nama lagi) yg bengang dgn bapanya yg asyik berjudi. bapanya juga suka berhutang. satu hari 'Along' dtg cari bapa heroin. Bapa heroin dah blah. Mrk nak dptkan heroin. Heroin lari dan hampir dilanggar hero yg sdg memandu. Dia pura pengsan. Hero pun hantar heroin ke hospital. Di hosp. 'along' tetap mengejar heroin. Heroin terpaksa lari. Dia sempat dptkan bus.card hero yg dipegang nurse.
Heroin jumpa hero kat hotel, konon nak mintak pampasan. Tapi hero bukannya mudah ditipu. Hero tak layan. Heroin nak blah. Hero ternampak bus.card heroin yg tertera pekerjaan heroin & kemahirannya berbahasa Jepun & China. Hero mmg terdesak nak cari penterjemah ktk tu lalu pelawa…