Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

Happy Father's Day!

Setelah Enam Tahun...

Hari Sabtu aku online tanpa had. Dari pagi ke tengah hari. Rehat kejap, lepas tu online lagi sampai tengah malam, tak tutup-tutup. Pagi esok bila aku on laptop, ada masalah! Tak boleh nak buka. Grr.... something is missing. Cuba banyak kali tapi masih gagal juga. Huhu... akhirnya terpaksa hantar ke wad untuk dibesah siasat. Doktor lappy tu cakap, kepala dah kena telan dengan virus sebab tu tak boleh nak buka lagi. Katanya kena reformat. Petang tu juga boleh ambil. So, aku balik la ke rumah dulu. Tengah hari dapat panggilan dari doktor, katanya lappy ku tak boleh nak reformat. Ada problem. Huhu... tunggu...tunggu... hari ni baru okey. Ada problem dengan keyboard. Sebab tu susah nak reformat. Lega, akhirnya sembuh juga lappy kesayanganku ini. Mana tak sayangnya, dia dah banyak berjasa. Dah dekat 6 tahun. Lepas ni tak nak guna dah tanpa had. Kena bagi rehat gak.
Hmm...ni lah pertama kali aku reformat laptop acer ku...

Cuti Penggal Pertama

Cuti penggal pertama sudah masuk hari ke 6. Aku masih di sini... dikampungku yang tenang dan damai bersama mak, dan 3 org adik. Setakat ni hanya keluar ke pekan sahaja untuk membeli barang keperluan. Cuti kali ni tak sempat nak plan ke mana2. Sebab segalanya berlaku dengan cepat. Sedar2 dah cuti penggal pertama rupanya.

Esok kakak yang tinggal di Seremban dan Semenyih akan balik bersama family mereka. Makin meriahlah rumah dan makin riuhlah kami bercerita. Maklumlah dah lama tak jumpa. Lebih kurang 2 bulan...hehe...

Jemputan kenduri pun banyak juga. Satu pun belum dipenuhi. Malas nak gerak. Huhu... Asyik melayari internet dan menonton tv aje kerjanya. Di samping mengemaskini kedai online ku dan menulis sikit2. Konon nak jadi penulis yg prolifik...kena la tambah kerajinan sikit. 1 nopen dah hampir siap. Novel kanak2 belum mula lagi. Novel dewasa pula tertangguh lagi. Hilang pulak idea. Novel Nurin yang ditukar kepada Nurina sedang tunggu turn untuk buat layout. Lepas tu tunggu untuk p…

Cat Baru

Harapnya dgn cat baru ni, maka bertambah rajin la aku mengemaskini blogku yg semakin sepi dan suram ini dek penangan facebook... dan bertambah rajin la aku menulis dan menulis dan menulis dan menulis dan menulis....