Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

Program Masa Cuti Penggal 2009

Masa cuti sekolah baru-baru ni, my family and me sempat jalan-jalan ke rumah kakak di Seremban. Kalau dah tiba kat Seremban, tak sah kalau tak singgah kat gerai cendol popular ~ Cendol Leman Dawi ~. Istimewanya kedai ni sebab bayar sekali, tambah percuma. Kalau cendol biasa harganya RM1.00 sahaja. Cendol pulut, cendol kacang kalau tak silap RM1.50. Bayar siap-siap masa beli cendol. Pastu pilihlah meja kosong. Biasanya meja dipenuhi pelanggan. Maklumlah dah beberapa kali masuk tv dan majalah.
Kat atas meja dah tersedia cendol, ais, dan gula merah (pemanis) untuk ditambah. Percuma tu!!! Pemilik gerai ni pun peramah orangnya. Bila kami bagitahu kami dari Perak, dia pun ceritalah keluasan negeri Perak dan sejarah nama Perak. Hebat tu! Tapi kami pulak yang malu-malu...hehe... Minuman barli yang disediakan pun percuma juga. Semoga perniagaan cendol saudara Leman Dawi bertambah maju....amin.

BARU NAK BERNAFAS

Dah hampir 2 minggu sesi persekolahan 2010 bermula. Awal tahun ni macam biasa la, byk urusan. Tempahan baju sukan dan pakaian seragam pra dah selesai dah. Gambar pun dah selesai. Mesyuarat pun dah berjalan.Tapi dalam sibuk2, sempat lagi aku menulis. Hehe...azam thn ni keca capai juga. Tinggal 1,2 bab lagi dah bleh hantar...cerita awal remaja. Cerita dewasa sabar dulu. Nak siapkan satu2..

Back To School

Saatnya hampir tiba. Esok aku akan kembali ke sekolah, menjalani rutin seharian; mengajar, mendidik anak bangsa. Esok hari pertama murid2 prasekolah. Pasti macam2 karenah. Ada yg mencuit hati dan ada juga yang menggeramkan hati..hehe... Adatlah tu. Setakat ni murid aku 12 orang. Lebih 2 org dr tahun lepas. Tak tau la kot2 esok ada lagi yang nak daftar. Harap2 yang ceria2, yang cergas2 murid kali ni. Barulah bersemangat sikit bila nak buat aktiviti.



p/s : nak pakai baju apa ek esok?