Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2017

Kucing Oh Kucing

Sorry, saya bukan penggemar kucing. Tak tahan bau taik, tak suka bulu dia yang berguguran dan tak suka kucing jantan yang suka kencing merata tempat. Sebab tu bila nampak kucing kat depan rumah atau atas kereta cepat-cepat I halau.

Nak dijadikan cerita, suatu hari dalam 2 bulan yang lalu, tiba-tiba rumahku ditamu oleh seekor ibu kucing yang baru beranak. Dua ekor! Sekor warna perang dan sekor lagi warna hitam putih. Anak I yang umur 4 tahun punya la suka. Di peluk dicium. Dia memang suka dengan kucing. Kalau ke kedai makan atau ke lembah/dataran pinggir sg perak, dia akan kejar kucing.

Rupanya encik suami pun peminat kucing. Jadi terpaksalah dibela kucing beranak dua tu. (Nak halau tak sampai hati pulak. ) Dalam hati aku dah plan, anak-anak besar nanti, aku nak keluarkan 3 ekor kucing tu. Kalau nak makan tak per, aku beli tapi janji uolls semua duduk luar.

Lain pulak dengan suamiku, dibelinya whiskas, dibuatnya rumah dari tong siap dengan pelapik kain untuk kucing2 tu. Anak lelaki aku…

Dilema Baju Raya

Ku di dalam,,... di.le.maaaaa..... (nyanyi macam lagu KRU)

Ok alkisahnya... Aku beli baju raya awal-awal dalam bulan 3 macam tu coz tak nak tergesa-gesa la kan. Biasa macam tulah. Baju raya pertama aku akan beli sebelum Ramadan lagi. Tahun ni baju raya beli kat seller online. Teman kali ni warna pastel : lilac + mint green. Tahun lepas tema pink + kelabu aku beli kat Vietnam sebelum puasa jugak.

Baju aku saiz XL (hmmm...bila la nak kembali ke saiz M?). My hubby saiz M dan anak saiz S. Baju aku dress mint green plus baby blue (susah nak cari mint + lilac wei). So aku plan nak beli tudung warna lilaz. So kira kena tema la kan. Tudung dah beli dah masa gi Ariani bln April hari tu. Ariani kat Senawang dan kebetulan ada happy hour 2 psc RM100. Harga asal 1 pcs RM99. Aku beli siap2 warna lilac dan mint green walaupun masa tu baju raya lilac belum cari lagi.

Baju yg aku order tu order processnya makan 14 hari. Bila baju sampai, memang cantik lah kainnya. Yang aku okey, cuma yg anak n hubby k…