Sunday, March 22, 2009

Seminggu Bercuti

Kenangan di Lata Bayu, Baling, Kedah
Selasa - 17 Mac 2009






Selamat Pengantin Baru Buat Rakan Seperjuanganku
Cikgu Asnida & Badrul
Sabtu-14 Mac 2009

Wednesday, March 11, 2009

Kenangan Februari-Mac 2009

Kat KFC Baling...belanja adik and anak2 buah makan sempena... 8 Mac
(huh, konon nak boikot...)

On the way balik kampung 6 Mac...

Budak2 tengah buat aktiviti kumpulan...hidayah, ayu & wan

anis nadia...murid baru

dah lama beli buku ni, tapi belum study lagi

entah bila mood melukis potret akan datang lagi
dulu2 minat sangat melukis potret


mood nak buat kraf tangan datang, so beli la buku ni
pun belum study lagi :(

konon2 nak belajar cara melukis haiwan...nak wat mural
tapi tak jadi2 lagi

beli kat popular...dah ajar murid satu permainan tradisional
Jan jan jala

kat Nilai 3...8 Februari...sempat beli 2 pasang jer...batik

kat pra kakak...skkl...nak masuk tgk kat dalam kelas
tapi tak sempat lak...so berposing jap kat luar
hehe...

Wednesday, March 4, 2009

Ada Yang Tak Kena

Entah mengapa aku rasa ada yang tak kena dengan diriku sejak akhir-akhir ni. Fikiran serabut dan runsing memikirkan benda yang tak sepatutnya aku fikir. Aku cuba sibukkan diri dengan menambah kerja. Aku bantu ustaz & ustazah karang cerita agama.... Kisah Ashabul Kahfi dan Kisah Kelahiran Nabi Muhammad SAW. Dapat juga ilmu pengetahuan. Khidmatku juga diperlukan untuk buat costume buat peserta pertandingan Action Songs sempena karnival bahasa yang akan berlangsung 12 Mac. Harap-harap dapat bantu mengembalikan mood aku untuk menyudahkan manuskrip awal remajaku ke3. Memang aku tengah karang cerita pasal kesungguhan seorang murid untuk mewakili sekolah dalam pertandingan bercerita. Harap dapat siap sebelum cuti sekolah... Tapi...entahlah. Aku juga tengah wat mural kat dinding dapur pra...mural buah-buahan. Dengan melakukan ini semua, aku harap dapat meletihkan mental dan fizikal supaya aku dapat tidur awal, secukupnya agar kembali bertenaga untuk mengajar keesokan pagi. Susahnya nak kembali ke jadual asal bila dah mula tidur lambat. Gara-gara nak cari ilham, aku sengaja tidur lambat dengan berchit chat. Alhamdulillah, idea datang mencurah-curah (tapi belum dicurahkan dlm bentuk manuskrip). Tak sangka, pelbagai spesies manusia yang aku jumpa. Emm...seronok juga menyamar...hehe....tapi nak kembali ke jadual asal hidupku, agak sukar...mata ni macam dah terkena virus. Dah tak mengantuk sebelum jam 12!

Teluk Senangin vs Teluk Batik

Teringin nak ke Teluk Senangin dr dulu lagi. Selalu dengar cerita keseronokan pengunjung ke Teluk Senangin. Lagipun tak jauh sangat dr rumah...