Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Tanggungjawab Seorang Guru & Tempah Baju

Salam buat semua. Hari ni seorang ibu datang bertanyakan tentang sikap anaknya (perempuan). Her daughter pada pendapat aku is okey. Tak buat masalah. Senang nak mintak tolong. Peramah. Kata ibu tu, ada seorang bapak datang ngadu katanya anak ibu tu suka bergaduh dengan anak dia. Dia tuduh anak si ibu tu yang suka kacau anak dia. Hurmmm... Sebenarnya tak boleh percaya sangat dengan cakap anak. Anak-anak zaman sekarang dah pandai menipu. Pengalaman bertahun-tahun dengan kanak-kanak ni, dah macam2 perangai aku jumpa. Kaki gaduh, kaki penipu, kaki miang pun ada. Sebagai kanak-kanak, bergaduh bermasam muka tu perkara biasa. Sekejap saja. Dua, tiga minit kemudian dah berbaik semula. Gaduh hal kecil2, adat la tu kan... Tukar topik. Dah hujung bulan baru aku berkesempatan untuk tempah pakaian uniform dan baju sukan budak pra. Aku harap kali ni mesra.net buat kerja profsionallah sikit. Tahun lepas, bagi saiz lain, dapat saiz lain. Sudahnya 2 orang budak tak dapat baju uniform. Tahun ini inga…

Bendahari PIBG & Perasmian Prasekolah

Salam buat semua Hari ni ada contact time. Bincang pasal pertukaran AJK PIBG wakil guru. Lantikan AJK PIBG penggal baru akan diadakan hujung bulan nanti. Bendahari & Setiausaha yang dah pegang dua penggal nak bersara dah. Jadi beberapa nama naik utk ambil alih jawatan tersebut. Akhirnya aku terpilih sbg bendahari. Uwaa... malas nak pegang duit ni. Nak kena pegi bank selalu sbb duit takleh pegang di tangan. Kalau 2 penggal maknanya 4 tahun la aku pegang jawatan ni. Tak per, think positive. Ni pengalaman baru. So aku pegang dua bendahari la. Bendahari pra dan PIBG. Cobaan.. Perasmian prasekolah satu lagi topik yang dibincangkan. Sebenarnya masa mula2 pembukaan pra tahun 2007 sudah diusulkan hal ni. GB nak juga bangunan pra dirasmi. Tangguh2 akhirnya tahun ni GB nekad nak buat perasmian. Perasmian dijangka akan diadakan pada hari yang sama dengan mesyuarat agung PIBG. Hujung bulan Februari ni. Tiga minggu jer lagi. Banyak yang aku nak kena buat. Kelas pun hias tak habis lg terutam…