Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Kursus Profesionalisme Bahasa Inggeris

Isnin lepas kerani hulur surat panggilan kursus. Nama aku naik. Konpem naik pun sebab aku belum pernah ikuti kursus ni sedangkan semua guru pra wajib hadiri kursus ni. Sijil disediakan. Tempat kursus di Park Avenue Hotel yg tak jauh dr kampung halamanku. Puas jugak fikir nak naik bas ke drive sendiri. Akhirnya aku pilih bas.  Hari Khamis jam 11.00 pagi aku gerak dari rumah ke PPD. Aku park keta kat sana dan minta guard PPD tu jaga :) 11.30 pagi bas dah ada. Tunggu para peserta memenuhi bas, so dlm setengah jam kemudian baru bas gerak. Bas dari PPD Kinta Utara. Bas berhenti rehat kat hentian mana entah, aku tak check pulak sbb aku tertidur dlm bas.  Dalam jam 2.30 sampai la kat hotel yang letaknya tepi highway jer lepas tol. Aku takder teman baik yg terpilih sbg peserta kursus. Sudahnya aku masukkan jer nama aku kat bilik yg belum cukup roomate. Rupa-rupanya aku sebilik dgn JU. Bilik hotel kira okey la..nice view. Sebilik dua orang jer. Lepas solat, 3.30 semua peserta diminta berkumpul d…

Tips Kempiskan Perut

Jom kita kempiskan perut (khas buat mereka yg perutnya tak berapa nak kempis )



Makan makanan yang betul
Untuk miliki perut yang kempis, perkara utama yang perlu dititik beratkan adalah pengambilan makanan yang betul dan seimbang untuk tubuh badan kita. Perlu ada diet seimbang di dalam menu seharian kita kerana dengan berdiet, kita mampu untuk membuang lemak terutamanya di bahagian perut. Diet makanan yang betul sepatutnya mengandungi karbohidrat kompleks, serat, vitamin dan mineral, protein, ikan dan sayuran berdaun hijau. 

Tinggalkan makanan ringan
Mungkin ini perkara paling sukar untuk ditinggalkan apabila saban hari kita disogok dalam menghayati keenakan makanan ringan tidak kira pada waktu pagi, tengahari dan juga malam. Keenakan makanan ringan memang tidak perlu disangkal lagi dengan kecepatan pembuatannya membuatkan kita memilih untuk membeli, dari memasak atau mencari kedai yang menjual makanan berkhasiat. Untuk anda yang mahu kempiskan perut, cuba tahan nafsu makan anda dari pergi…