Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

Akhirnya.... COVER MENJEJAK MEMORI

Berakhirnya sebuah penantian....
Akhirnya terbit juga novel kedua remaja dewasa (selepas KALUNG) bersama KarnaDya.
(akan berada di pasaran)

Sinopsis belakang buku :

Dua belas tahun sudah berlalu. Ramalan salah seorang bomoh masih lekat di ingatannya... Kanak-kanak tersebut akan kembali selepas 12 tahun. Sekembalinya dia ke alam manusia, dia akan menjadi seseorang yang mempunyai kuasa sakti dan hidup dalam kemewahan. Satu ramalan yang sukar untuk dipercayai tetapi tetap ditunggu. Rifqi berharap penantiannya selama 12 tahun akan berakhir. Dia berharap sangat dapat bertemu semula dengan kanak-kanak yang hilang itu, yang pernah menjadi kawan baiknya. Di Kolej Indera Jaya, persoalan yang bermain di mindanya kian terungkai. Pencarian hampir menemui titik tamat. Namun, saat rahsia hampir terbongkar, Rifqi terpaksa mengambil keputusan untuk menghentikan penyiasatan. Jika tidak, perhubungannya dengan gadis itu pasti akan terancam. Gadis itu pasti tidak akan memaafkannya andai rahsia itu terb…

Menguji Minda

Ujian DementiaBetapa cekapnya anda!!

Di bawah ada (4) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK?


Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda.....




Ready? GO!!! (lihat bawah)













Soalan Pertama:


A
nda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?





~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~






Jawapan:
Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?


Soalan Kedua:
Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? (lihat bawah)



~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~






Jawapan:
Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, …

Persembahan 'Matahariku'

Dalam masa yang singkat, inilah lagu yang aku rasa sesuai nak dipersembahkan masa Hari Guru. Lagu Matahari oleh Agnes Monica, memandangkan budak2 ni dah sedia menghafalnya krn mereka peminat senetron Jelita. So, tak payah susah2 nak hafal lirik, cuma nak buat gaya sahaja. Dlm 3 hari mengajar, kira okeyla mereka ni... Masa hari persembahan, gaya hilang tah ke mana... malu kot...

Sekitar Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah - 21 Mei

Hadiah yg aku terima...

sukaneka pun sempat diadakan

sukaneka bowling

GB memotong kek

Secret Recipe...

Selamat Hari Guru!

Guru Pembina Negara Bangsa...

Istimewa buat;

Cg. Md. Noor (Guru Tahun 1, SKKH 1984)
Cg. Nazlah (Guru Tahun 2 & 3, SKKH 1985, 1986)
Cg. Syarif (Guru Tahun 4 & 5, SKKH 1987, 1988)
Cg. Iva Dewi (Guru Tahun 6, 1989)
Cg. Fazliaton (Guru Tingkatan 1 & 2, SMTS, 1990, 1991)
Cg. Yusriyah (Guru Tingkatan 3, SMTS, 1992)
Cg. Lim (Guru Tingkatan 4, SMTS, 1993)
Cg. Ms. Mable (Guru Tingkatan 5, SMTS, 1994)

Tak lupa buat Cg Zakiah (Long), Cg. Zanida (Nyah), Cg. Zarina (Lang), Cg. Zurie (Teh) & Cg. Anisah (Cek)
Dan semua guru-guru yang pernah mendidikku,
Juga warga SMKPH, SKKH, SKKL, SKK, SKT & SKUR..
Dan buat semua mereka yang bergelar pendidik...

GURU PEMBINA NEGARA BANGSA
Bersedia melangkah megah Walaupun sukar baktiku curah Demi mu ibu pertiwi Sumpah ku lafaz janji kukota
Berikrar eratkan bangsa
Kukuhkan cinta kepada Negara Berjasa terus berjasa Menyebarkan ilmu tiada batasnya
Guru Pembina Negara Bangsa
Gagah perjuangkan visi Negara Bangunkan jiwa yang pelbagai rupa Demi agama dan nusa tercinta
Guru Pemb…

Tag

Tag ni aku ambil dari blog Dewi Sukma. Memandangkan dia dah ofer pd para penulis KD utk menjawab tag, so, aku dgn rela hati pun menyahut cabaran... sebab soalannya menarik gak.. hehe.. sambil tu boleh gak update blog teman ni ha..

1. Apakah perkataan pertama sekali anda ucapkan kepada si dia dan kemudian menjadi suami anda
~

2. Sila berikan dua contoh alat-alat atau sumber yang anda gunakan atau lakukan untuk memudahkan kerja anda. Tak kisahlah apa alat atau sumber sekali pun asal boleh diaplikasikan.

a) Membuka pintu rumah atau kereta
kunci
.
b) Mencucuk plug soket
lidi
.
c) Simpan air minuman
jug
.
d)Ketika blackout
lilin & handset
.
e) Meluahkan rasa hati
diari & pada Yang Esa
.
f) Siang ikan
gunting & pisau
.
g) Susah hendak buang air besar
limmina plus
.
h) Di mana anda simpankan dokumen penting
dalam fail khas
.
i) Katakan ribut melanda dan pakaian anda melayang sama, apa yang patut anda tutup bagi mengelak rasa malu
tutup muka la..hehe
.
j) Apa yang anda guna untuk potong kuku
ketip kuku
.
k) Meliha…

Tag oleh Dewi Sukma

...10 Facts About Me...

1. Kuat berimaginasi....

2. Rajin membeli majalah & novel tp malas membaca.

3. Buat kerja semua nak cepat, janji siap..hehe

4. Tapi bab menulis lambat sikit coz ikut mood

5. Suka berfikiran negatif terhadap sesuatu

6. Tak banyak cakap...diam lebih baik

7. Hobi sering bertukar...

8. Bentuk tulisan tangan juga sering bertukar...

9. Lebih suka dgr radio (sinar fm) dr menonton tv

10. Minat citer seram, tp dgn byg2 sendiri pun takut ..huhu

DIALOG DUA HANTU YANG BODOH

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni
tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang…

Kabus