Skip to main content

Kenangan Februari-Mac 2009

Kat KFC Baling...belanja adik and anak2 buah makan sempena... 8 Mac
(huh, konon nak boikot...)

On the way balik kampung 6 Mac...

Budak2 tengah buat aktiviti kumpulan...hidayah, ayu & wan

anis nadia...murid baru

dah lama beli buku ni, tapi belum study lagi

entah bila mood melukis potret akan datang lagi
dulu2 minat sangat melukis potret


mood nak buat kraf tangan datang, so beli la buku ni
pun belum study lagi :(

konon2 nak belajar cara melukis haiwan...nak wat mural
tapi tak jadi2 lagi

beli kat popular...dah ajar murid satu permainan tradisional
Jan jan jala

kat Nilai 3...8 Februari...sempat beli 2 pasang jer...batik

kat pra kakak...skkl...nak masuk tgk kat dalam kelas
tapi tak sempat lak...so berposing jap kat luar
hehe...

Comments

crystal_azure said…
lawaks la muka dak kuniey
heheh
cam berkurun x makan kfc
zahida zarkasi said…
kihkih...makan dlm mood geram...huhu
Salbie S said…
ooo cntk spek hitam mu itu, blh ku pinjam seketika cuma?huhuhu
ada apa2 ker 8 Mac tu...???
zahida zarkasi said…
salbie...bleh...tp sketika cuma ek

mus'ab...xder ape2...keesokannya baru ada..hehe
dS said…
Wah... seronok gak kan, dpt smbut ulang tahun hr istimewamu di samping mrk yg tersayang. Jgn dilayan sgt mood tu... ceria selalu tau!

Semoga sihat, murah rezeki dan sampai jodoh... kekeke!
zahida zarkasi said…
Aminnnn.....hehe...yup, sentiasa ceria!
oooo..happy birthday..

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Ke KWSP semalam. Hantar borang KWSP 14 untuk permohonan pengembalian lebihan caruman KWSP tahun lepas. Kat borang tu ada note : permohonan boleh buat dalam tempoh 2 tahun. Nasib baik penyata KWSP rumah. Baru aku perasan ada lebihan caruman 2 bulan tahun lepas. Dah genap setahun pun. Kalau lebih dari 2 tahun, aku pun tak pasti apa yang akan jadi dgn duit yang tersimpan tu. 
Sebenarnya tahun lepas aku dah keluarkan duit KWSP dua kali. Kali pertama atas nama permohonan pengeluaran untuk beli rumah. So, dapat keluarkan separuh. Dua bulan kemudian, aku keluarkan lagi lepas dapat surat Pemberian Taraf Berpencen (PTB). Belum kerani setel pemberhentian potongan KWSP dalam slip gaji, aku dah keluarkan. Terdesak masa tu sebab baru masuk rumah. Banyak duit nak pakai. Pasang gril, awning, lawyer, perabot dan macam2 urusan lagilah untuk masuk rumah baru ni. Yang beli rumah tu tahulah kos nak masuk rumah. 
Dipendekkan cerita, selepas dapat surat PTB & selepas keluarkan duit, dalam slip gaji pe…

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

Awal tahun ni me n hubby sibuk urus buka akaun perniagaan iaitu akaun semasa di Maybank.Sebelum tu try nak buka akaun CIMB tp banyak prosedur wpun deposit awal 1k je. Dgn maybank kena 2k.Mula2 mintak borang dulu kat kaunter cakap nak buka ak perniagaan. Dorang bg sekeping kad. Dalam tu perlu isi nama perniagaan, pemilik, no pendaftaran ssm dan rujukan. Rujukan atau introducer ni kena cari syarikat yg dah ada akaun semasa dgn maybank. Mujur ada kawan yg dah ada akaun semasa. Lepas isi semua hantar balik ke maybank. Bawak sekali salinan sijil pendaftaran ssm, cop syarikat, salinan ic pemilik. Duit 2k tak payah lg sbb maybank nak buat carian dulu..tgk sama ada bisnes kita ni wujud dan ok ke tak. Tempoh masa diambil dlm seminggu and than dorang call utk urusan pembukaan. Masa tu standby duit 2k. Cop syarikat kena bawak selalu. Dah selesai baru kita boleh mohon maybank2u. Tu pun lepas dorang update. Me and hubby dtg keesokan hari utk mohon maybank2u. Kali pertama dtg lupa bawak cop so kena…

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA

Alkisahnya, 1-2 Dec yg lalu, weolls FZ telah menghabiskan cuti 2h 1m atas kapal mewar Star Cruise Libra.
Dah lama plan nak ke sini, dalam 2 tahun lepas. asyik tergendala sebab ada yang nak pakej ke Krabi Phuket dan ada yang nak try semalam jer.
Akhirnya kami pakat pilih untuk rasa pengalaman semalam bermalam di atas kapal tengah laut. Sebulan sebelum (atau lebih, aku pun dah tak ingat), iolls pun survey2 la harga dan blog pengalaman mereka yang pernah ambil pakej ni.
Ada dua cara booking : online terus ke website star cruise atau by agen.
Aku try book utk my fmly tiga beranak dulu. Alhamdulillah, 3 orang RM770 (tak masuk cukai atas kapal RM50 sekepala). RM770 tu untuk 2 dewasa dan 1 kanak2 3 tahun. Pakej termasuk makan, kabin inside room (tak der tingkap).
Acu nak book untuk warga FZ yg lain, katanya dah penuh. Gabra aku dibuatnya. Biasa bercuti ramai2. Ni takkan kami 3 beranak jer?
Aku pun try contact agen. Katanya masih ada kekosongan. Tapi harganya lebih mahal RM50/kepala. Terpaksa…