Dalam proses

Bila orang tanya pasal manuskrip baru, aku akan jawab, dalam proses. Bila dorang tanya lagi, jawapanku tetap dalam proses. Entah bilalah proses menyiapkan manuskrip yang tergantung ni akan berakhir?? Ada dalam 10 manuskrip yang semuanya di antara 1-5 bab sahaja. Tergantung. Ada orang kata, siapkan satu-satu. Tapi bila sampai ke 'scene' yg kurang menarik, aku jadi malas
nak teruskan. Kalau ikutkan nak straight to the point jer. Kalau kisah cinta, nak fokus kisah hero heroin jer. Mana boleh cam tu. Pendeklah manuskrip nanti kalau tak ada watak sampingan. Entahlah... kenapa dulu-dulu aku boleh menulis? Dan kenapa sekarang tidak? Terasa TERlalu sukar pulak nak menyiapkan satu2 manuskrip. Payah! Aku salute dgn diri aku yang dulu... rajin menyiapkan manuskrip. Yang sekarang ni, entah kenapa jadi lembap! Adoi... Aku dah berjanji dengan sebuah penerbitan nak hantar manuskrip bulan Ogos ni. Mampukah aku?
Semuanya boleh diatasi jika aku lebih berdisiplin. Kalau orang lain mampu buat, kenapa aku tidak???

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA