Cuti Penggal Pertama

Cuti penggal pertama sudah masuk hari ke 6. Aku masih di sini... dikampungku yang tenang dan damai bersama mak, dan 3 org adik. Setakat ni hanya keluar ke pekan sahaja untuk membeli barang keperluan. Cuti kali ni tak sempat nak plan ke mana2. Sebab segalanya berlaku dengan cepat. Sedar2 dah cuti penggal pertama rupanya.

Esok kakak yang tinggal di Seremban dan Semenyih akan balik bersama family mereka. Makin meriahlah rumah dan makin riuhlah kami bercerita. Maklumlah dah lama tak jumpa. Lebih kurang 2 bulan...hehe...

Jemputan kenduri pun banyak juga. Satu pun belum dipenuhi. Malas nak gerak. Huhu... Asyik melayari internet dan menonton tv aje kerjanya. Di samping mengemaskini kedai online ku dan menulis sikit2. Konon nak jadi penulis yg prolifik...kena la tambah kerajinan sikit. 1 nopen dah hampir siap. Novel kanak2 belum mula lagi. Novel dewasa pula tertangguh lagi. Hilang pulak idea. Novel Nurin yang ditukar kepada Nurina sedang tunggu turn untuk buat layout. Lepas tu tunggu untuk print pulak. Than baru dipasarkan maybe sekitar bulan Ogos/September menurut penerbit. Nurina ada novel kanak2ku yang ke 3 selepas Alia dan Kunci Dimensi.

Banding... Tiba2 teringat pulak Pulau Banding kat Grik. Tak pernah lagi ke situ. Sekadar lintas untuk ke Kelantan saja.

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank