HYPP TV

Dah hampir 2 minggu guna Hypp TV. Dapat percuma sebulan semua siaran kecuali yang berbayar (kena beli). Macam2 siaran yang ada. Masih hafal no. chanel lagi. Hihi...
.
Setakat ni aku suka chanel CINEMA WORLD. Boleh tonton filem dari pelbagai negara di dunia yang memenangi anugerah. Kalau sebelum ni asyik tgk muka Hollywood jer.
.
Sebenarnya aku tak paln pun nak langgan Hypp tv ni. Segalanya bermula bila org TM call. Dia offer pakej 8gb internet, cuma tambah RM10 jer. Sebelum ni aku langgan RM120 utk 4gb. Dengar RM10 aku pun setuju jer. Nak upgrade ambik masa 7 hari bekerja. Lepas 7 hari, ada wakil TM datang utk check modem, nak tgk dah upgrade ke belum. Lepas tu kami ke TM utk ambik dekoder Hypp tv. Pasang sendiri, senang jer. Tapi pastikan tv tak jauh dr modem. Kalau jauh, kena beli kabel yg panjang. Boleh beli kat kedai komputer. TM bagi kabel panjang 3 kaki jer.
.
Balik rumah terus pasang sebab dpt free sebulan utk smeua chanel. Lambat2 pasang karang nanti terlepas pulak.
.
btw bil pertama belum sampai lagi.
.

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA