Monday, August 6, 2007

Aktiviti Sepanjang Ogos

Sepanjang Ogos ni bermacam aktiviti yang sudah dan akan saya lalui...
3/8 - Program Keibubapaan di sekolah. Aku bahagian Buku Program. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.
4/8 - Temubual bersama Berita Harian. Bertolak dr KK jam 9.00 am dgn bas transnasional KK - KL. Ingat nak pergi semalam lg tapi tak sempat kejar waktu. Program keibubapaan selesai jam 7.00pm. So, hari ni baru bertolak. On the way, kakak ke dr Seremban call bgth yg kakak di Bangi terpaksa balik ke kg suaminya. Ada kematian. Cadang nak minta dia tolong hantar ke ofis KD. Call kakak di Semenyih. Nasib baik dia tak ada program lain dan sudi tolong aku. Memang kakak di Bangi dah call dia minta tolong hantar aku. Habis masalah tu. Sampai di Pudu jam 1.30pm. Terus naik LRT dan turun di Bandar Tasik Selatan. Tukar ke Komuter pula hingga ke stesen Kajang. Kakak datang jemput bersama suami dan anak2nya. Mula2 sekali pergi cari ofis KD dulu. Sekejap aje pusing dan jumpa (stop kejap. adik di kg call... buku CD dah sampai. Thanks k'dewi!) le ofis KD tapi sunyi sepi je. Pergi cari kedai makan dulu. Dah jamu selera, pergi surau. Lepas tu baru pergi ke ofis KD. Sampai tepal pukul 4.00. Wartawn BH, Cik Rosmalina pun sampai dlm masa yg sama, Mr, FJ perkenalkan aku dgn wrtawan kecil molek tu. Dalam hati hanya Tuhan yg tahu. Sesi temubual tu pun berlaku. Cik Rosmalina yg kurang sihat dah baca novel Kalung dan tanya serba sedikit latar belakang, pengalaman dan bla..bla... Dia pun harap Kalung ada sambungan.. Selesai temubual, tunggu pulak kedatangan photographer. Sebentar kemudian dia datang. Siap minta pose... alamak, malunya! Selesai semuanya, kita orang borak2. Sempat lagi dia org menyakat aku dgn soalan2 yg tak ingin didengar dan dijawab. Grrr!!! Bila wartawan dan photographer minta diri, aku pun call abg ipar. Sambil tu orak2 dgn FJ. Faham le sikit2 selok belok pemasaran...
Balik Semenyih. Malam tengok FFM Ke 20.
P/s : TQ KD krn tanpa kalian, temubual ni takkan berlaku.
TQ BH (sastera) krn sudi review novel saya
5/8 - Jam 2.30 naik bas kat Pudu dan bertolak ke KK. Sampai jam 5.45pm.
6/8 - Perasmian Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah... Aku ditugaskan bahagian kuiz dan semuanya dah beres. lega!
7/8 - IPP Ipoh.
8/8 hingga 11/8 = Pulau Pangkor. Kursus BIG.
19 hingga 24/8 = Kursus Interaksi di IPIP, Ipoh.
25/8 - Hi tea MPH One Utama
26/8 - Promosi bersama KD di Alamanda, Putrajaya
31/8 hingga 2/9 - Yahoo!!!! Balik kampung!

5 comments:

dEW! Sukm@ said...

Kak Dewi cukup-cukup puas hati di atas laporan yang telah diberikan. Harap kita dapat bertemu di One Utama dan Alamanda nanti, insya-Allah!

syimasyawal said...

eleh.. kita nak nangis ni...kita tak dapat pergi....lain kali kita jumpa yek... nak gi gan Dewilah nanti...hehehehe...Dewi jadi driver, kita tak tau jln2 KL ni tak pernah pergi langsung...almaklumlah dulu kita org susah, lepas tu dah kawenpun tak dpt gi coz cik abang tu tak ada masa.... lehkan Dewi... nanti lain kali bawak kita yek.....

dEW! Sukm@ said...

Amboi2.. dh mcm dlm telenovela plak! ishk.. siap ada aktress airmata ni.. hehehe!

Hai.. mana aci, kita tak kose jadi drebar! susah2 sgt, lain kali kita naik bas aje so kita bleh duduk melepak dan borak puas2 fr jb to kl.. amacam? orait tak?

Tanne, layan aje mak2 budak ni berceloteh..

syimasyawal said...

okey gak tu DS.... hehehehe, tapi takut juga bila naik bas express ni kan asyik terbalik jek..... driver gila2 lak tu...tapi DS nak tau kita siap dah cakap gan abang nanti kalau ada pesta buku, kita nak gi... dia dah kasi kebenaran dah...hehehehe.... lama lagikan... tapi stand by... kalau tak ada aral nak jumpa gak warga KD

Tanne said...

Salam Kak Dewi and Kak Syima... best gak baca celoteh mak2 budak ni. hehe.. Jom kita serbu One Utama and Alamanda. Walau macam mana pun Kak Syima kena join jugak!

Salam Lebaran 1439 Hijrah

Masih dalam mood raya kan... Ok I nak wish Selamat hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat rakan2 blogger semua....