Skip to main content

Tag

Norra dah Tag saya...

1. Name one person who made you laugh last night?
tak de kot...

2. What were you doing at 0800?
da-robik kat padang

3. What were you doing 30 minutes ago?
Online

4. What happened to you in 2006?
2006? 2006...er...tak ingat.

5. What was the last thing you said out loud?
jangan berlari!

6. How many beverages did you have today?
1 je setakat ni

7. What color is your hairbrush?
ungu

8.What was the last thing you paid for?
KUTU

9. Where were you last night?
Rumah sewa

10. What color is your front door?
tak de color

11. Where do you keep your change?
dlm dompet berzip

12. What's the weather like today?
Panas

13. What's the best ice-cream flavor?
Strawbery

14. What excites you?
$$$

15. Do you want to cut your hair?
Cadangnya...balik kg nanti

16. Are you over the age of 25?
Yes.

17. Do you talk a lot?
No.

18. Do you watch the O.C.?
apa tu?

19. Do you know anyone named Steven?
Steven Spilberg(?)

20. Do you make up your own words?
-

21. Are you a jealous person?
kadang2

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
Amal...yg tu je ingat setakat ni

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
tak ingat...kena fikir dulu

24. Who's the first person on your received call list?
012...orang salah nombor kot

25. What does the last text message you received say?
'Suma cgu blk dah ka'

26. Do you chew on your straw?
No.

27. Do you have curly hair?
No.

28. Where's the next place you're going to?
padang...bola jaring

29. Who's the rudest person in your life?
sape hah? kena fikir dulu

30. What was the last thing you ate?
apple

31. Will you get married in the future?
hahaha

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
tak de

33. Is there anyone you like right now?
tak de

34. When was the last time you did the dishes?
sebulan yg lalu...tolong jer

35. Are you currently depressed?
No

36. Did you cry today?
No

37. Why did you answer and post this?
sebab blog dah lama tak update

38. Tag 5 people who would do this survey.
1. kak dewi
2. kak syima
3. zurie
4. kak ila
5. dlyn

Comments

dEW! said…
Mak oii!!! Dkt 40 soalan tu.. Mcm nk ambil UPSR je ni.. aii.. nasib2! Hmm.. pg ni x de mood nk jwb, tanne tunggulah esok lusa tulat.. klau rajinlah! hehehe..
tanne said…
tulat? hmm...tak sempat la nak baca jawapan kak dewi..esok dah nak balik kuale

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Ke KWSP semalam. Hantar borang KWSP 14 untuk permohonan pengembalian lebihan caruman KWSP tahun lepas. Kat borang tu ada note : permohonan boleh buat dalam tempoh 2 tahun. Nasib baik penyata KWSP rumah. Baru aku perasan ada lebihan caruman 2 bulan tahun lepas. Dah genap setahun pun. Kalau lebih dari 2 tahun, aku pun tak pasti apa yang akan jadi dgn duit yang tersimpan tu. 
Sebenarnya tahun lepas aku dah keluarkan duit KWSP dua kali. Kali pertama atas nama permohonan pengeluaran untuk beli rumah. So, dapat keluarkan separuh. Dua bulan kemudian, aku keluarkan lagi lepas dapat surat Pemberian Taraf Berpencen (PTB). Belum kerani setel pemberhentian potongan KWSP dalam slip gaji, aku dah keluarkan. Terdesak masa tu sebab baru masuk rumah. Banyak duit nak pakai. Pasang gril, awning, lawyer, perabot dan macam2 urusan lagilah untuk masuk rumah baru ni. Yang beli rumah tu tahulah kos nak masuk rumah. 
Dipendekkan cerita, selepas dapat surat PTB & selepas keluarkan duit, dalam slip gaji pe…

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

Awal tahun ni me n hubby sibuk urus buka akaun perniagaan iaitu akaun semasa di Maybank.Sebelum tu try nak buka akaun CIMB tp banyak prosedur wpun deposit awal 1k je. Dgn maybank kena 2k.Mula2 mintak borang dulu kat kaunter cakap nak buka ak perniagaan. Dorang bg sekeping kad. Dalam tu perlu isi nama perniagaan, pemilik, no pendaftaran ssm dan rujukan. Rujukan atau introducer ni kena cari syarikat yg dah ada akaun semasa dgn maybank. Mujur ada kawan yg dah ada akaun semasa. Lepas isi semua hantar balik ke maybank. Bawak sekali salinan sijil pendaftaran ssm, cop syarikat, salinan ic pemilik. Duit 2k tak payah lg sbb maybank nak buat carian dulu..tgk sama ada bisnes kita ni wujud dan ok ke tak. Tempoh masa diambil dlm seminggu and than dorang call utk urusan pembukaan. Masa tu standby duit 2k. Cop syarikat kena bawak selalu. Dah selesai baru kita boleh mohon maybank2u. Tu pun lepas dorang update. Me and hubby dtg keesokan hari utk mohon maybank2u. Kali pertama dtg lupa bawak cop so kena…

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA

Alkisahnya, 1-2 Dec yg lalu, weolls FZ telah menghabiskan cuti 2h 1m atas kapal mewar Star Cruise Libra.
Dah lama plan nak ke sini, dalam 2 tahun lepas. asyik tergendala sebab ada yang nak pakej ke Krabi Phuket dan ada yang nak try semalam jer.
Akhirnya kami pakat pilih untuk rasa pengalaman semalam bermalam di atas kapal tengah laut. Sebulan sebelum (atau lebih, aku pun dah tak ingat), iolls pun survey2 la harga dan blog pengalaman mereka yang pernah ambil pakej ni.
Ada dua cara booking : online terus ke website star cruise atau by agen.
Aku try book utk my fmly tiga beranak dulu. Alhamdulillah, 3 orang RM770 (tak masuk cukai atas kapal RM50 sekepala). RM770 tu untuk 2 dewasa dan 1 kanak2 3 tahun. Pakej termasuk makan, kabin inside room (tak der tingkap).
Acu nak book untuk warga FZ yg lain, katanya dah penuh. Gabra aku dibuatnya. Biasa bercuti ramai2. Ni takkan kami 3 beranak jer?
Aku pun try contact agen. Katanya masih ada kekosongan. Tapi harganya lebih mahal RM50/kepala. Terpaksa…