Skip to main content

Tag

Norra dah Tag saya...

1. Name one person who made you laugh last night?
tak de kot...

2. What were you doing at 0800?
da-robik kat padang

3. What were you doing 30 minutes ago?
Online

4. What happened to you in 2006?
2006? 2006...er...tak ingat.

5. What was the last thing you said out loud?
jangan berlari!

6. How many beverages did you have today?
1 je setakat ni

7. What color is your hairbrush?
ungu

8.What was the last thing you paid for?
KUTU

9. Where were you last night?
Rumah sewa

10. What color is your front door?
tak de color

11. Where do you keep your change?
dlm dompet berzip

12. What's the weather like today?
Panas

13. What's the best ice-cream flavor?
Strawbery

14. What excites you?
$$$

15. Do you want to cut your hair?
Cadangnya...balik kg nanti

16. Are you over the age of 25?
Yes.

17. Do you talk a lot?
No.

18. Do you watch the O.C.?
apa tu?

19. Do you know anyone named Steven?
Steven Spilberg(?)

20. Do you make up your own words?
-

21. Are you a jealous person?
kadang2

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
Amal...yg tu je ingat setakat ni

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
tak ingat...kena fikir dulu

24. Who's the first person on your received call list?
012...orang salah nombor kot

25. What does the last text message you received say?
'Suma cgu blk dah ka'

26. Do you chew on your straw?
No.

27. Do you have curly hair?
No.

28. Where's the next place you're going to?
padang...bola jaring

29. Who's the rudest person in your life?
sape hah? kena fikir dulu

30. What was the last thing you ate?
apple

31. Will you get married in the future?
hahaha

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
tak de

33. Is there anyone you like right now?
tak de

34. When was the last time you did the dishes?
sebulan yg lalu...tolong jer

35. Are you currently depressed?
No

36. Did you cry today?
No

37. Why did you answer and post this?
sebab blog dah lama tak update

38. Tag 5 people who would do this survey.
1. kak dewi
2. kak syima
3. zurie
4. kak ila
5. dlyn

Comments

dEW! said…
Mak oii!!! Dkt 40 soalan tu.. Mcm nk ambil UPSR je ni.. aii.. nasib2! Hmm.. pg ni x de mood nk jwb, tanne tunggulah esok lusa tulat.. klau rajinlah! hehehe..
tanne said…
tulat? hmm...tak sempat la nak baca jawapan kak dewi..esok dah nak balik kuale

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Ke KWSP semalam. Hantar borang KWSP 14 untuk permohonan pengembalian lebihan caruman KWSP tahun lepas. Kat borang tu ada note : permohonan boleh buat dalam tempoh 2 tahun. Nasib baik penyata KWSP rumah. Baru aku perasan ada lebihan caruman 2 bulan tahun lepas. Dah genap setahun pun. Kalau lebih dari 2 tahun, aku pun tak pasti apa yang akan jadi dgn duit yang tersimpan tu. 
Sebenarnya tahun lepas aku dah keluarkan duit KWSP dua kali. Kali pertama atas nama permohonan pengeluaran untuk beli rumah. So, dapat keluarkan separuh. Dua bulan kemudian, aku keluarkan lagi lepas dapat surat Pemberian Taraf Berpencen (PTB). Belum kerani setel pemberhentian potongan KWSP dalam slip gaji, aku dah keluarkan. Terdesak masa tu sebab baru masuk rumah. Banyak duit nak pakai. Pasang gril, awning, lawyer, perabot dan macam2 urusan lagilah untuk masuk rumah baru ni. Yang beli rumah tu tahulah kos nak masuk rumah. 
Dipendekkan cerita, selepas dapat surat PTB & selepas keluarkan duit, dalam slip gaji pe…

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

Awal tahun ni me n hubby sibuk urus buka akaun perniagaan iaitu akaun semasa di Maybank.Sebelum tu try nak buka akaun CIMB tp banyak prosedur wpun deposit awal 1k je. Dgn maybank kena 2k.Mula2 mintak borang dulu kat kaunter cakap nak buka ak perniagaan. Dorang bg sekeping kad. Dalam tu perlu isi nama perniagaan, pemilik, no pendaftaran ssm dan rujukan. Rujukan atau introducer ni kena cari syarikat yg dah ada akaun semasa dgn maybank. Mujur ada kawan yg dah ada akaun semasa. Lepas isi semua hantar balik ke maybank. Bawak sekali salinan sijil pendaftaran ssm, cop syarikat, salinan ic pemilik. Duit 2k tak payah lg sbb maybank nak buat carian dulu..tgk sama ada bisnes kita ni wujud dan ok ke tak. Tempoh masa diambil dlm seminggu and than dorang call utk urusan pembukaan. Masa tu standby duit 2k. Cop syarikat kena bawak selalu. Dah selesai baru kita boleh mohon maybank2u. Tu pun lepas dorang update. Me and hubby dtg keesokan hari utk mohon maybank2u. Kali pertama dtg lupa bawak cop so kena…

Percutian di Kuala Gula Sanctuary Resort

Kali ini my family berkumpul di Kuala Gula Santuary Resort yang terletak di Kuala Gula, Kerian. Perancangan dah dibuat dlm 6 bulan sebelumnya. Booking dilakukan 2 bulan sebelum. Percutian bermula pada 11 Nov hingga 13 Nov 2012. Just 3 hari 2 malam. Cukup la tu kan... Semua ahli keluarga berkumpul di sana. 6 buah resort telah disewa. Resortnya sangat cantik, separuh di darat dan separuh di air/kuala/muara sungai. Boleh park kereta depan resort. Resortnya bersambung. Resort 101 sambung dgn resort 102.
Sebelum memulakan perjalanan ke Kuala Gula, sebahagian family datang berkumpul di rumah aku dulu. Hari Sabtu kami berkumpul. Petang tu sempat jalan-jalan ke Galeri Arkeologi Lenggong. Lain kali aku story pengalaman kat galeri Lenggong ni. Ahad pagi tu, kami pun bergerak walaupun check in kul 2.00pm. Pagi kami dah gerak sebab nak tau jalan. Lepas tu boleh round2 kawasan sekitar. 
Perjalanan dalam 1 jam setengah jer dari KK ke Kuala Gula. Tak susah nak cari tempat ni. Dalam jam 11.00am dah …