Tag

Tag ni aku ambil dari blog Dewi Sukma. Memandangkan dia dah ofer pd para penulis KD utk menjawab tag, so, aku dgn rela hati pun menyahut cabaran... sebab soalannya menarik gak.. hehe.. sambil tu boleh gak update blog teman ni ha..

1. Apakah perkataan pertama sekali anda ucapkan kepada si dia dan kemudian menjadi suami anda
~

2. Sila berikan dua contoh alat-alat atau sumber yang anda gunakan atau lakukan untuk memudahkan kerja anda. Tak kisahlah apa alat atau sumber sekali pun asal boleh diaplikasikan.

a) Membuka pintu rumah atau kereta
kunci
.
b) Mencucuk plug soket
lidi
.
c) Simpan air minuman
jug
.
d)Ketika blackout
lilin & handset
.
e) Meluahkan rasa hati
diari & pada Yang Esa
.
f) Siang ikan
gunting & pisau
.
g) Susah hendak buang air besar
limmina plus
.
h) Di mana anda simpankan dokumen penting
dalam fail khas
.
i) Katakan ribut melanda dan pakaian anda melayang sama, apa yang patut anda tutup bagi mengelak rasa malu
tutup muka la..hehe
.
j) Apa yang anda guna untuk potong kuku
ketip kuku
.
k) Melihat waktu
jam tangan/handset
.
l) Kalau badan terasa panas
kipas
.
m) Ternampak pencuri
rasa2nya(coz belum ada pengalaman) guna suara.. jerit sekuat hati...
.
n) Kalau terjumpa duit RM50.00 dalam longkang yang dalam, bagaimana anda ingin mengambilnya
terjun ambil sendiri (dgn syarat ada lebih dari 20 keping la..haha)
.
o) Soalan akhir masa tidur apa yang anda suka peluk?
~
.
Terima kasih kerana anda seorang yang penyabar dalam memberi keterangan anda.
Sama-sama.... lain kali buat lagi soalan cam gini ek :)

Comments

dS said…
Wah... chayoklah! Sporting abis, jawapan pun OK. Cuma.. ada ke duit RM50 berkeping2 kat dlm longkang tu? pelik! entah2 dah selamat di'sapu' dulu oleh pekerja IWK, kahkahkah!
zahida zarkasi said…
wakaka....hehe...duit RM50 palsu, x sempat dilarikan, so dibuang ke dlm longkang utk selamatkan diri...ceh, dah start nak berimiginasi dah...
Bab2 jawab tag ni, I'm okay always :)

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA