Program Masa Cuti Penggal 2009


Masa cuti sekolah baru-baru ni, my family and me sempat jalan-jalan ke rumah kakak di Seremban. Kalau dah tiba kat Seremban, tak sah kalau tak singgah kat gerai cendol popular ~ Cendol Leman Dawi ~. Istimewanya kedai ni sebab bayar sekali, tambah percuma. Kalau cendol biasa harganya RM1.00 sahaja. Cendol pulut, cendol kacang kalau tak silap RM1.50. Bayar siap-siap masa beli cendol. Pastu pilihlah meja kosong. Biasanya meja dipenuhi pelanggan. Maklumlah dah beberapa kali masuk tv dan majalah.
Kat atas meja dah tersedia cendol, ais, dan gula merah (pemanis) untuk ditambah. Percuma tu!!! Pemilik gerai ni pun peramah orangnya. Bila kami bagitahu kami dari Perak, dia pun ceritalah keluasan negeri Perak dan sejarah nama Perak. Hebat tu! Tapi kami pulak yang malu-malu...hehe... Minuman barli yang disediakan pun percuma juga. Semoga perniagaan cendol saudara Leman Dawi bertambah maju....amin.
Posted by Picasa

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA