Monday, February 25, 2013

Menanti Hari


Berada di kampung sekarang. Bermacam-macam perasaan. Setiap hari menunggu detik pertama tanda kelahiran semakin hampir. Detik itu yg aku tunggu. Harap ianya tiba sebelum sampai due yg ditetapkan. Aku tak nak bersalin paksa. Orang kata bersalin paksa lebih sakit dr normal. 
Saat ini hujan sdg mencurah ke bumi. Sekejap lebat sekejap renyai2. Hanya aku dan mak berada di rumah. Suami pergi memancing. Harap dpt hasil. Kesian bermandi hujan klu hasil tak seberapa. Dua org adikku pergi mengajar.
Kekadang rasa bosan menyelubungi diri bila tak ada apa2  nak dibuat. Yelah, aku ambik cuti awal 2 minggu. Sudahnya terkontang-kanting kat rumah. Tak ada kerja nak dibuat. Hmm cuti panjang pun membosankan. Nak mengarang tak der mood pulak.

No comments:

Kenduri Berhidang

Semalam, 11/8/2018 keluargaku buat kenduri doa selamat / kesyukuran sebab my sis dapat kerja (tukar perkhidmatan actually). Nak buat memang ...