Wednesday, September 13, 2006

My Girl - episod 3 (12.09.2006)

Yoo Rin gembira dpt upah. Namun dia ada mslh hendak tidur kat mana. Yoo Rin yg muka memang x malu tidur kat lobi hotel. Gong Chan geleng kepala tgk Yoo Rin. Tidur Yoo Rin dikejutkan dgn panggilan tel dr sepupunya yg mahu membrth kedudukan ayh Yoo Rin tp x sempat coz bateri hset Y.Rin kong. Y.Rin sempat kejar G.Chan yg ada dlm lif. Dia nak tumpang caj hset kat pej. G.Chan. G.Chan trpaksa setuju. Y.Rin bgth yg hidupnya sjk kecil berpindah randah atr China, Korea dan Jepun. Tp dia ttp sygkan ayahnya yg besarkannya. Sambil tunggu bateri penuh, Y. Rin duk kat sofa & pura2 trtidur. G.Chan yg dah diap kerja kejutkan Y.Rin tp Y.Rin pura2 tidur mati. G.Chan trpaksa tinggalkan Y.Rin & kembali ke rumahnya.
Mak cik G.Cgan call suruh G.Chan cari J.Woong yg khabarnya ada di Pulau Jeju. G.Chan yg x brp tau selok belok pulau tu minta bantuan Y.Rin. Y.Rin setuju stlh dijanjikan upah. Y.Rin bw G.Chan ke kelab mlm. J.Woong yg sdg minum ternampak Y.Rin & cuba mengejarnya ttp x sempat & dia bertemu G.Chan. Y.Rin waktu tu tergesa2 pergi coz dpt panggilan dr ayahnya. G.Chan ajk balik.
Y.Rin bertemu ayhnya di pelabuhan. Dia bg duit tiket suruh ayhnya lari ke Jepun. Keesokannya Y.Rin pergi cari G.Chan utk minta upah. Tp G.Chan dah ke Osaka. Y.Rin sempat kejar G.Chan sampai kat airport & trs minta upah. Tp G.Chan tergesa2 & mahu bg upah lps dia balik dr Jpn. Y.Rin ttp mendesak. G.Chan bg duit yg diminta. Duit tu trjatuh. Y.Rin rs terhina. Dia berlakon utk memalukn G.Chan. Y.Rin menangis spt kekasih yg ditinggalkan. Sdhlah sdg hamil. Org sekeliling pandang G.Chan semacam sampai le ke dlm flight.
Y.Rin ditahan along yg mengekorinya.
G.Chan ke Osaka utk mendptkan maklumat ttg anak mak ciknya yg hilang. Dia bertemu dgn kawan mak ciknya yg ada dlm peristiwa gempa bumi. Menurut wanita tersebut, mak ciknya ada anak perempuan. Tp budak perempuan tu dibawa/pelihara oleh seorg lelaki. Dia tunjuk gambar lelaki tu dan budak perempuan tu. Sah, itulah heroin dan bapanya. G.Chan mahu cari bdk perempuan tu coz his grandpa nak jumpa sgt dgn cucunya.
G.Chan sampai di airport & Y.Rin terus mendptkannya dan merayu minta maaf. G.Chan minta Y.Rin jgn ganggu dia lg & trs blah. Y.Rin cry. Along tanya dah dpt duit ke dr boyfriend dia. Y.Rin kt b.f dia tak peduli dia lg. Along tumpang sdh. Mrk cari G.Chan sampai ke pejbt & minta duit bg pihak bapa gf dia. G.Chan bgth along yg mrk dah ditipu Y.Rin kern dia bukan kekasih Y.Rin.
Pembantu G.Chan syorkn G.Chan cr org yg mirip sepupunya dan bawa jumpa datuknya. G.Chan tak hirau cgn tersebut. G.Chan hantar J.Woong ke airport. J.Woong mahu ke Seoul. J.Woong jg cdg G.Chan cari penyamar. J.Woong bertemu dgn Y.Rin yg turut ke Seoul. Dia sempat bg no telnya yg ditulis ats plaster. Y.Rin bertemu kawannya. Kwnnya ambil plaster dan buang krn anggap benda tu x berfaedah.
G.Chan hubungi Y.Rin kerana gadis itu ada iras mak ciknya. Tp gagal krn hset Y.Rin terjatuh waktu di airport. Dia arahkan orgnya cari Y.Rin.
Y.Rin kerja di kedai mkn. G.Chan dtg. Y.Rin ingatkan G.Chan nak maafkannya. G.Chan minta Y.Rin lakukan sesuatu utknya. Dia buka ikatan rambut Y.Rin.

*************************************************************
Malam ni ada pertandingan rakit kat Tasik Takung antara kg2 kat Pengkalan Hulu. Kalau tak hujan cadang nak pergi. Nak ambil gambar byk2 dan post ke blog. Tp. kalau pergi tak dptlah nak tonton My Girl.... 'aku dlm dilema'. Aik, macam Ilayan la pulak!

No comments:

Salam Lebaran 1439 Hijrah

Masih dalam mood raya kan... Ok I nak wish Selamat hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat rakan2 blogger semua....