Skip to main content

My Girl - episod 3 (12.09.2006)

Yoo Rin gembira dpt upah. Namun dia ada mslh hendak tidur kat mana. Yoo Rin yg muka memang x malu tidur kat lobi hotel. Gong Chan geleng kepala tgk Yoo Rin. Tidur Yoo Rin dikejutkan dgn panggilan tel dr sepupunya yg mahu membrth kedudukan ayh Yoo Rin tp x sempat coz bateri hset Y.Rin kong. Y.Rin sempat kejar G.Chan yg ada dlm lif. Dia nak tumpang caj hset kat pej. G.Chan. G.Chan trpaksa setuju. Y.Rin bgth yg hidupnya sjk kecil berpindah randah atr China, Korea dan Jepun. Tp dia ttp sygkan ayahnya yg besarkannya. Sambil tunggu bateri penuh, Y. Rin duk kat sofa & pura2 trtidur. G.Chan yg dah diap kerja kejutkan Y.Rin tp Y.Rin pura2 tidur mati. G.Chan trpaksa tinggalkan Y.Rin & kembali ke rumahnya.
Mak cik G.Cgan call suruh G.Chan cari J.Woong yg khabarnya ada di Pulau Jeju. G.Chan yg x brp tau selok belok pulau tu minta bantuan Y.Rin. Y.Rin setuju stlh dijanjikan upah. Y.Rin bw G.Chan ke kelab mlm. J.Woong yg sdg minum ternampak Y.Rin & cuba mengejarnya ttp x sempat & dia bertemu G.Chan. Y.Rin waktu tu tergesa2 pergi coz dpt panggilan dr ayahnya. G.Chan ajk balik.
Y.Rin bertemu ayhnya di pelabuhan. Dia bg duit tiket suruh ayhnya lari ke Jepun. Keesokannya Y.Rin pergi cari G.Chan utk minta upah. Tp G.Chan dah ke Osaka. Y.Rin sempat kejar G.Chan sampai kat airport & trs minta upah. Tp G.Chan tergesa2 & mahu bg upah lps dia balik dr Jpn. Y.Rin ttp mendesak. G.Chan bg duit yg diminta. Duit tu trjatuh. Y.Rin rs terhina. Dia berlakon utk memalukn G.Chan. Y.Rin menangis spt kekasih yg ditinggalkan. Sdhlah sdg hamil. Org sekeliling pandang G.Chan semacam sampai le ke dlm flight.
Y.Rin ditahan along yg mengekorinya.
G.Chan ke Osaka utk mendptkan maklumat ttg anak mak ciknya yg hilang. Dia bertemu dgn kawan mak ciknya yg ada dlm peristiwa gempa bumi. Menurut wanita tersebut, mak ciknya ada anak perempuan. Tp budak perempuan tu dibawa/pelihara oleh seorg lelaki. Dia tunjuk gambar lelaki tu dan budak perempuan tu. Sah, itulah heroin dan bapanya. G.Chan mahu cari bdk perempuan tu coz his grandpa nak jumpa sgt dgn cucunya.
G.Chan sampai di airport & Y.Rin terus mendptkannya dan merayu minta maaf. G.Chan minta Y.Rin jgn ganggu dia lg & trs blah. Y.Rin cry. Along tanya dah dpt duit ke dr boyfriend dia. Y.Rin kt b.f dia tak peduli dia lg. Along tumpang sdh. Mrk cari G.Chan sampai ke pejbt & minta duit bg pihak bapa gf dia. G.Chan bgth along yg mrk dah ditipu Y.Rin kern dia bukan kekasih Y.Rin.
Pembantu G.Chan syorkn G.Chan cr org yg mirip sepupunya dan bawa jumpa datuknya. G.Chan tak hirau cgn tersebut. G.Chan hantar J.Woong ke airport. J.Woong mahu ke Seoul. J.Woong jg cdg G.Chan cari penyamar. J.Woong bertemu dgn Y.Rin yg turut ke Seoul. Dia sempat bg no telnya yg ditulis ats plaster. Y.Rin bertemu kawannya. Kwnnya ambil plaster dan buang krn anggap benda tu x berfaedah.
G.Chan hubungi Y.Rin kerana gadis itu ada iras mak ciknya. Tp gagal krn hset Y.Rin terjatuh waktu di airport. Dia arahkan orgnya cari Y.Rin.
Y.Rin kerja di kedai mkn. G.Chan dtg. Y.Rin ingatkan G.Chan nak maafkannya. G.Chan minta Y.Rin lakukan sesuatu utknya. Dia buka ikatan rambut Y.Rin.

*************************************************************
Malam ni ada pertandingan rakit kat Tasik Takung antara kg2 kat Pengkalan Hulu. Kalau tak hujan cadang nak pergi. Nak ambil gambar byk2 dan post ke blog. Tp. kalau pergi tak dptlah nak tonton My Girl.... 'aku dlm dilema'. Aik, macam Ilayan la pulak!

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Ke KWSP semalam. Hantar borang KWSP 14 untuk permohonan pengembalian lebihan caruman KWSP tahun lepas. Kat borang tu ada note : permohonan boleh buat dalam tempoh 2 tahun. Nasib baik penyata KWSP rumah. Baru aku perasan ada lebihan caruman 2 bulan tahun lepas. Dah genap setahun pun. Kalau lebih dari 2 tahun, aku pun tak pasti apa yang akan jadi dgn duit yang tersimpan tu. 
Sebenarnya tahun lepas aku dah keluarkan duit KWSP dua kali. Kali pertama atas nama permohonan pengeluaran untuk beli rumah. So, dapat keluarkan separuh. Dua bulan kemudian, aku keluarkan lagi lepas dapat surat Pemberian Taraf Berpencen (PTB). Belum kerani setel pemberhentian potongan KWSP dalam slip gaji, aku dah keluarkan. Terdesak masa tu sebab baru masuk rumah. Banyak duit nak pakai. Pasang gril, awning, lawyer, perabot dan macam2 urusan lagilah untuk masuk rumah baru ni. Yang beli rumah tu tahulah kos nak masuk rumah. 
Dipendekkan cerita, selepas dapat surat PTB & selepas keluarkan duit, dalam slip gaji pe…

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

Awal tahun ni me n hubby sibuk urus buka akaun perniagaan iaitu akaun semasa di Maybank.Sebelum tu try nak buka akaun CIMB tp banyak prosedur wpun deposit awal 1k je. Dgn maybank kena 2k.Mula2 mintak borang dulu kat kaunter cakap nak buka ak perniagaan. Dorang bg sekeping kad. Dalam tu perlu isi nama perniagaan, pemilik, no pendaftaran ssm dan rujukan. Rujukan atau introducer ni kena cari syarikat yg dah ada akaun semasa dgn maybank. Mujur ada kawan yg dah ada akaun semasa. Lepas isi semua hantar balik ke maybank. Bawak sekali salinan sijil pendaftaran ssm, cop syarikat, salinan ic pemilik. Duit 2k tak payah lg sbb maybank nak buat carian dulu..tgk sama ada bisnes kita ni wujud dan ok ke tak. Tempoh masa diambil dlm seminggu and than dorang call utk urusan pembukaan. Masa tu standby duit 2k. Cop syarikat kena bawak selalu. Dah selesai baru kita boleh mohon maybank2u. Tu pun lepas dorang update. Me and hubby dtg keesokan hari utk mohon maybank2u. Kali pertama dtg lupa bawak cop so kena…

Percutian di Kuala Gula Sanctuary Resort

Kali ini my family berkumpul di Kuala Gula Santuary Resort yang terletak di Kuala Gula, Kerian. Perancangan dah dibuat dlm 6 bulan sebelumnya. Booking dilakukan 2 bulan sebelum. Percutian bermula pada 11 Nov hingga 13 Nov 2012. Just 3 hari 2 malam. Cukup la tu kan... Semua ahli keluarga berkumpul di sana. 6 buah resort telah disewa. Resortnya sangat cantik, separuh di darat dan separuh di air/kuala/muara sungai. Boleh park kereta depan resort. Resortnya bersambung. Resort 101 sambung dgn resort 102.
Sebelum memulakan perjalanan ke Kuala Gula, sebahagian family datang berkumpul di rumah aku dulu. Hari Sabtu kami berkumpul. Petang tu sempat jalan-jalan ke Galeri Arkeologi Lenggong. Lain kali aku story pengalaman kat galeri Lenggong ni. Ahad pagi tu, kami pun bergerak walaupun check in kul 2.00pm. Pagi kami dah gerak sebab nak tau jalan. Lepas tu boleh round2 kawasan sekitar. 
Perjalanan dalam 1 jam setengah jer dari KK ke Kuala Gula. Tak susah nak cari tempat ni. Dalam jam 11.00am dah …