Sunday, April 15, 2012

Mood : Hobi Baru -- Kraftangan Felt

Aku di dalam mood hobi baru la pulak... Hobi aku sentiasa bertukar dari semasa ke semasa ikut peredaran masa dan usia. Daripada melukis ke menulis ke menjahit ke kraf.... Biasalah hobi sebagai wanita kan. Cuma satu aku tak suka --> memasak! 

Hobi yang aku nak kongsikan ialah --> kraftangan felt. Setelah menjelajah dari blog ke bloh, dari pages ke pages di fb... akhirnya aku jatuh hati dengan satu kraftangan ni yang menggunakan kain felt untuk menghasilkan pelbagai produk seperti keychain, hiasan dsb. Buat permulaan, aku belajar menghasilkan bunga felt dulu yang aku belajar dari youtube. Lepas ni nak belajar buat key chain pulak. 

Nak buat kraf bunga felt ni, bahan-bahannya tak susah. Perlu ada kain felt, gunting, benang, jarum dan manik/butang. Aku dapatkan barang-barang ni semua kat kedai kraftangan mewah yang ada kat Kuala Kangsar ni. Harganya berpatutan. 

Kotak Simpan Alatan aku :)

Inilah hasil kraf felt aku yg pertama :)
Aku ingat nak guna bunga2 tu untuk hias kelas pra aku dan my new home sweet home :) So, siapa2 yg baru nak belajar kraftangan kain felt ni, bolehla tgk video yg aku upload tu...

No comments:

Teluk Senangin vs Teluk Batik

Teringin nak ke Teluk Senangin dr dulu lagi. Selalu dengar cerita keseronokan pengunjung ke Teluk Senangin. Lagipun tak jauh sangat dr rumah...