Jalan-jalan Ke Jaya Jusco Ipoh

Petang tadi ke Jaya Jusco kat Ipoh. Suami nak beli string guitar. Kat Kuale ni don't know kedai jual string guitar. Tak pernah nampak. Jadi, kami ke Kinta City. Kat situ memang ada sebuah kedai jual alat muzik. Lepas suami beli string guitar, kami masuk Jaya Jusco. Aku cadang nak beli baju raya (bukan kat JJ tapi kat Greentown Mall). Saja la jamu mata kat Jaya Jusco. Biasalah kalau hari pekerja mesti ada promosi. Kat depan sekali dah nampak gelas english style. Memandangkan sekarang aku tengah ngumpul barangan english style utk masuk rumah baru, jadi aku tak der pilihan lain melainkan kena beli. Kalau tak beli skrg, karang habis. Jadi aku pun capai la mug, mangkuk sup, pelapik meja, pelapik pemegang peti ais, sarung tgn tebal (nak pegang benda panas kat daput tu) dan beberapa cawan hiasan bercirikan english style belaka. Bajet beli baju raya dah lari ke barangan english style. Tak menyesal pun, malah hati aku rasa puas :)

Ahad lepas aku dah beli barangan english style kat kuale. Antara barang yang aku rembat - tempat gantung kunci bentuk gitar, jam dinding, frame, hiasang dinding bentuk rumah... Hehe beli yang kecik2 dulu. Karang dah duduk rumah baru bleh la beli almari hiasang english style pulak :) Beli satu2 kalau ada duit lebih. Hmm dah tak sabar nak masuk rumah baru nx month. Wahai pembuat grill, cepatlah datang pasang!!! 

Lampu dan kipas pun aku dah beli dah. Melayang 1k lebih jugak walaupun hanya beli 3 kipas dan 14 lampu. Belum beli air comd lagi tu. Tunggu bajet lain kalilah baru pasang air cond dalam bilik. Hampir setiap hari aku ronda2 ngan suami ke rumah baru. Ada jiran yang dah mula tinggal di sana. Beberapa rumah dah pasang grill. Teruja nak masuk rumah baru. 

Syukur pada Allah dengan rezeki yang diberikanNya...

sarung tgn penahan panas pun aku rembat gak

comelkan pasangan mug ni

ni la mangkuk sup


mug - bukan nak guna tapi nak wat hiasan jer

ni la tempat gantung kunci

jam dinding putih..ada ciri2 english style sikit2

frame pilihan suamiku

ni aku punya pilihan

hiasan bentuk rumah ni yg kaler putih tak cun..aku pilih kaler ni sbb suami dah janji nak cat putih :)

kipas yg masih kemas dlm kotak, tggu utk dipasangkan

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA