Tuesday, January 7, 2014

Melayan karenah anak

My son dah 10 bulan. Kenakalannya dah terserlah  makin hari. Menyelongkar apa saja depan mata. Semuanya bawak ke mulut. Jadi kena awas dia sentiasa. Lagi satu, suka memanjat. Tak kira  dinding, perabot, tiang habis mahu dipanjatnya dan capai apa saja. Jatuh usah cakap, dah banyak kali dalam dok kawal setiap saat. Kerja rumah banyak tertangguh. Tinggu si baby tidur baru boleh buat kerja rumah dan sekolah.  Walaupun penat, hati tetap gembira melayan karenah nya. Palinb best sekarang my son dah pandai mengamuk kalau  buat sesuatu tak kena atau keinginannya tak difahami. Dalam usia sebegini, boleh lihat kecenderungannya meminati muzik. Dia suka bergendang dan layan lagu di baby tv.

2 comments:

Queen Teratai said...

sebaya anak kita.. peel pun sama jer.. hehehe

Tanne Hadihaz said...

oh ye ke...hehe...si umar ada gang :)

Salam Lebaran 1439 Hijrah

Masih dalam mood raya kan... Ok I nak wish Selamat hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat rakan2 blogger semua....