SHOPPING KAT NILAI

Sempena cuti Hari Pekerja 1 Mei Jumaat dan bersambung Cuti Hari Wesak Isnin 4 Mei, weolls telah menghabiskan masa dan duit berjalan ke Seremban, Nilai dan Bangi.

Kami ke sana Khamis malam dengan Myvi my sis yg dtg dr kampung with my mom. My en suami   jd driver memandangkan dia dah ada lesen plus tak tidur malam.

Dekat jam 10 bertolak ( tak sempat tgk Asia's Got Talent sampai hlabis ) dan sampai Ke Taman Tuanku Jaafar dekat jam 3 pagi. Berenti makan jap di RnR Tapah.

Pagi tu rehat di rumah kakak. Petang kami ke Bangi singgah rumah kakak ke 4. Sambil hantar suami ke stesen komuter. Dia nak ke Pandan Indah, ada kerja sikit sambil jumpa family adiknya.

Than kami bertolak ke Bangi Gateway. Jumpa adik bongsu yg kerja di situ. Window shopping dekat 2 jam. Aku tak sempat beli apa2 coz my prince tak nak duduk diam. Tq Si Umar krn selamatkan dompet mommy.

Malam tu tidur di Seremban. Esoknya kami ke Nilai. Semua pergi kecuali Kak Lang and Kak Nik. Dorang dah jemu ke sana. Aku beli rak hiasan English Style 2 biji. Tauke mula2 letak 1 RM70. Akhirnya dpt RM50. Aku pun sambar la 2 biji. Aku jugak beli pelapik meja. My sis beli rak sos dan rak telur. Aku dah ada dua2 benda tu.

Esoknya kami ke nilai lagi lepas hantar adik bongsu ke Bangi Gateway. Kali ni aku beli blouse + 2 karpet + 2 sejadah + 1 cadar patchwork. Tahu boleh guna kad kredit aku pun terus tak ingat dunia. Tak ingat yg kami hanya pakai Myvi. Sudahnya 2 biji almari hiasan terpaksa tinggal kat Bangi. Adik balik bln 6 nanti mintak dia hantar.

Kat Nilai semua penjual dahagakan pembeli. So dia orang yg akan turunkan harga. Lagi lama di situ lg murah harga yg ditawarkan. 5 helai tuala mula2 beli RM30...lepas tu RM25...last dpt RM20.

Hari Isnin pagi gerak balik. Kami lawan arus so jalan lancar je. Tapi kat sebelah ( utara menuju ke KL ) jalan jem sepanjang higway.

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA