Skip to main content

Thalia - NO ME ENSEnASTE

Llama, no importa la hora que yo estoy aquí
entre las cuatro paredes de mi habitación
es importante al menos decirte
que esto de tu ausencia duele
y no sabes cuanto


Ven, aparece, tan solo comunícate
que cada hora es un golpe de desolación
es demasiado aburrido no estar a tu lado
Ven, que mi alma no quiere dejarte ir
que los minutos me acechan
aquí todo es gris
y alrededor todo es miedo y desesperanza
Ven, que nunca imaginaba como era estar sola
que no es nada fácil cuanto te derrotan
que no sé que hacer
y aquí no queda nada de nada
No me enseñaste como estar sin tí
y qué le digo yo a este corazón
si tú te has ido y todo lo perdí
¿por dónde empiezo, si todo acabó?
No me enseñaste como estar sin tí
cómo olvidarte si nunca aprendí

Llama y devuélveme todo lo que un día fui
esta locura de verte se vuelve obsesión
Cuando me invaden estos días tristes
siempre recuerdo mi vida,
yo como te amo

Ven, que mi cuerpo la pasa extrañándote
que mis sentidos se encuentran fuera de contról
es demasiado aburrido no estar a tu lado
Ven, que nunca imaginaba como era estar sola
que no es nada fácil cuanto te derrotan
que no sé que hacer
y aquí no queda nada
de nada No me enseñaste como estar sin tí
y qué le digo yo a este corazón
si tú te has ido y todo lo perdí
¿por dónde empiezo, si todo acabó?
No me enseñaste como estar sin tí
cómo olvidarte si nunca aprendí


Lagu ini pasti akan mengingatkan aku kenangan semasa kursus interaksi di IPIP. Kami persembahkan lagu ni masa 'konsert akhir' untuk Muzik. Sarah, telah menyanyikan lagu ni dengan penuh perasaan. Kami hanya buat persembahan dengan membawa lilin mengelilingi kelas. Sambil tu, foo-foto kenangan terindah dipancarkan melalui LCD. Best tul!

Lagu ini juga akan mengingatkan aku pada telenovela Rosalinda kerana penyanyi lagu tu dan heroinnya adalah orang sama. Aduh, dah lama tak ikut telenovela..

Comments

dLyn aZmi said…
rosalinda.. same jek macam telenovela yang lain.. tp thalia tu sangatlah cantik... dan yg menjd fernando jose juga ensem hehe
Hai dLyn...wah ingat lagi hero rosalinda...ensem kan

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Ke KWSP semalam. Hantar borang KWSP 14 untuk permohonan pengembalian lebihan caruman KWSP tahun lepas. Kat borang tu ada note : permohonan boleh buat dalam tempoh 2 tahun. Nasib baik penyata KWSP rumah. Baru aku perasan ada lebihan caruman 2 bulan tahun lepas. Dah genap setahun pun. Kalau lebih dari 2 tahun, aku pun tak pasti apa yang akan jadi dgn duit yang tersimpan tu. 
Sebenarnya tahun lepas aku dah keluarkan duit KWSP dua kali. Kali pertama atas nama permohonan pengeluaran untuk beli rumah. So, dapat keluarkan separuh. Dua bulan kemudian, aku keluarkan lagi lepas dapat surat Pemberian Taraf Berpencen (PTB). Belum kerani setel pemberhentian potongan KWSP dalam slip gaji, aku dah keluarkan. Terdesak masa tu sebab baru masuk rumah. Banyak duit nak pakai. Pasang gril, awning, lawyer, perabot dan macam2 urusan lagilah untuk masuk rumah baru ni. Yang beli rumah tu tahulah kos nak masuk rumah. 
Dipendekkan cerita, selepas dapat surat PTB & selepas keluarkan duit, dalam slip gaji pe…

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

Awal tahun ni me n hubby sibuk urus buka akaun perniagaan iaitu akaun semasa di Maybank.Sebelum tu try nak buka akaun CIMB tp banyak prosedur wpun deposit awal 1k je. Dgn maybank kena 2k.Mula2 mintak borang dulu kat kaunter cakap nak buka ak perniagaan. Dorang bg sekeping kad. Dalam tu perlu isi nama perniagaan, pemilik, no pendaftaran ssm dan rujukan. Rujukan atau introducer ni kena cari syarikat yg dah ada akaun semasa dgn maybank. Mujur ada kawan yg dah ada akaun semasa. Lepas isi semua hantar balik ke maybank. Bawak sekali salinan sijil pendaftaran ssm, cop syarikat, salinan ic pemilik. Duit 2k tak payah lg sbb maybank nak buat carian dulu..tgk sama ada bisnes kita ni wujud dan ok ke tak. Tempoh masa diambil dlm seminggu and than dorang call utk urusan pembukaan. Masa tu standby duit 2k. Cop syarikat kena bawak selalu. Dah selesai baru kita boleh mohon maybank2u. Tu pun lepas dorang update. Me and hubby dtg keesokan hari utk mohon maybank2u. Kali pertama dtg lupa bawak cop so kena…

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA

Alkisahnya, 1-2 Dec yg lalu, weolls FZ telah menghabiskan cuti 2h 1m atas kapal mewar Star Cruise Libra.
Dah lama plan nak ke sini, dalam 2 tahun lepas. asyik tergendala sebab ada yang nak pakej ke Krabi Phuket dan ada yang nak try semalam jer.
Akhirnya kami pakat pilih untuk rasa pengalaman semalam bermalam di atas kapal tengah laut. Sebulan sebelum (atau lebih, aku pun dah tak ingat), iolls pun survey2 la harga dan blog pengalaman mereka yang pernah ambil pakej ni.
Ada dua cara booking : online terus ke website star cruise atau by agen.
Aku try book utk my fmly tiga beranak dulu. Alhamdulillah, 3 orang RM770 (tak masuk cukai atas kapal RM50 sekepala). RM770 tu untuk 2 dewasa dan 1 kanak2 3 tahun. Pakej termasuk makan, kabin inside room (tak der tingkap).
Acu nak book untuk warga FZ yg lain, katanya dah penuh. Gabra aku dibuatnya. Biasa bercuti ramai2. Ni takkan kami 3 beranak jer?
Aku pun try contact agen. Katanya masih ada kekosongan. Tapi harganya lebih mahal RM50/kepala. Terpaksa…