Skip to main content

Lemon Tree

I'm sittin' here in the boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time I've got nothing to do
I'm hanging around, I'm waiting for you
But nothing ever happens
An I wonder

I'm driving around, In my car
I'm driving to fast, I'm driving to far
I'd like to chang my point of view
I Feel so lonely, I'm waiting for you
But nothing ever happens
And I wonder

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me bout the blue blue sky
And all that I can see
Is just a yellow lemon tree

I'm turning my head, up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see
Is just another lemon tree

Sing
da da da da de da da
da da da da de da da
da de de dum

I'm sitting here, I missed the cloud
I'd like to go out, take in a shout
But there's a heavy cloud, Inside my head
I feel so tired put myself into bed
Well nothing ever happens
And I wonder

Isolation, is not good for me
Isolation, I don't want to sit on the lemon tree

I'm steppin around in the desert of joy
Maybe anyhow I'll get another toy
Then everything will happen
And you wonder

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me bout the blue blue sky
And all that I can see
Is just another lemon tree

I'm turning my head, up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see is just a yellow lemon tree
and I wonder wonder

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me bout the blue blue sky
and all that i can see X3

p/s : Tengah dengar lagu ni kat Sinar fm..lagu ni pernah popular lbh 10 thn yg lalu. Ingat lagi masa tu saya study kat Kelana Jaya & stay kat Subang (Apartment Makmur-entah wujud ke tak lg apartment ni). Tersenyum sorang2 bila teringat kisah 2 org houmates tu, dgr je lagu ni kat corong radio, terus berdiri tegak...konon lagu kebangsaan mereka la...macam2! Memamg indah bila terkenang memori lalu...

Comments

This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Ke KWSP semalam. Hantar borang KWSP 14 untuk permohonan pengembalian lebihan caruman KWSP tahun lepas. Kat borang tu ada note : permohonan boleh buat dalam tempoh 2 tahun. Nasib baik penyata KWSP rumah. Baru aku perasan ada lebihan caruman 2 bulan tahun lepas. Dah genap setahun pun. Kalau lebih dari 2 tahun, aku pun tak pasti apa yang akan jadi dgn duit yang tersimpan tu. 
Sebenarnya tahun lepas aku dah keluarkan duit KWSP dua kali. Kali pertama atas nama permohonan pengeluaran untuk beli rumah. So, dapat keluarkan separuh. Dua bulan kemudian, aku keluarkan lagi lepas dapat surat Pemberian Taraf Berpencen (PTB). Belum kerani setel pemberhentian potongan KWSP dalam slip gaji, aku dah keluarkan. Terdesak masa tu sebab baru masuk rumah. Banyak duit nak pakai. Pasang gril, awning, lawyer, perabot dan macam2 urusan lagilah untuk masuk rumah baru ni. Yang beli rumah tu tahulah kos nak masuk rumah. 
Dipendekkan cerita, selepas dapat surat PTB & selepas keluarkan duit, dalam slip gaji pe…

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

Awal tahun ni me n hubby sibuk urus buka akaun perniagaan iaitu akaun semasa di Maybank.Sebelum tu try nak buka akaun CIMB tp banyak prosedur wpun deposit awal 1k je. Dgn maybank kena 2k.Mula2 mintak borang dulu kat kaunter cakap nak buka ak perniagaan. Dorang bg sekeping kad. Dalam tu perlu isi nama perniagaan, pemilik, no pendaftaran ssm dan rujukan. Rujukan atau introducer ni kena cari syarikat yg dah ada akaun semasa dgn maybank. Mujur ada kawan yg dah ada akaun semasa. Lepas isi semua hantar balik ke maybank. Bawak sekali salinan sijil pendaftaran ssm, cop syarikat, salinan ic pemilik. Duit 2k tak payah lg sbb maybank nak buat carian dulu..tgk sama ada bisnes kita ni wujud dan ok ke tak. Tempoh masa diambil dlm seminggu and than dorang call utk urusan pembukaan. Masa tu standby duit 2k. Cop syarikat kena bawak selalu. Dah selesai baru kita boleh mohon maybank2u. Tu pun lepas dorang update. Me and hubby dtg keesokan hari utk mohon maybank2u. Kali pertama dtg lupa bawak cop so kena…

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA

Alkisahnya, 1-2 Dec yg lalu, weolls FZ telah menghabiskan cuti 2h 1m atas kapal mewar Star Cruise Libra.
Dah lama plan nak ke sini, dalam 2 tahun lepas. asyik tergendala sebab ada yang nak pakej ke Krabi Phuket dan ada yang nak try semalam jer.
Akhirnya kami pakat pilih untuk rasa pengalaman semalam bermalam di atas kapal tengah laut. Sebulan sebelum (atau lebih, aku pun dah tak ingat), iolls pun survey2 la harga dan blog pengalaman mereka yang pernah ambil pakej ni.
Ada dua cara booking : online terus ke website star cruise atau by agen.
Aku try book utk my fmly tiga beranak dulu. Alhamdulillah, 3 orang RM770 (tak masuk cukai atas kapal RM50 sekepala). RM770 tu untuk 2 dewasa dan 1 kanak2 3 tahun. Pakej termasuk makan, kabin inside room (tak der tingkap).
Acu nak book untuk warga FZ yg lain, katanya dah penuh. Gabra aku dibuatnya. Biasa bercuti ramai2. Ni takkan kami 3 beranak jer?
Aku pun try contact agen. Katanya masih ada kekosongan. Tapi harganya lebih mahal RM50/kepala. Terpaksa…