Taklimat & Mesyuarat Permuafakatan Prasekolah 2012

Semalam, 28 Dec 2011 bersamaan hari Rabu, prasekolah seri permata telah berjaya menjalankan taklimat dan seterusnya mesyuarat permuafakatan pra kali pertama bagi sesi persekolahan 2012. 75% kehadiran ibu bapa. Alhamdulillah. Kehadiran kaum ibu seperti biasa lebih ramai berbanding kehadiran bapa.

Tahun 2012, seramai 18 (9 lelaki, 9 perempuan) orang murid-murid sudah mendaftar. Kuota seramai 25 orang tak tercapai kerana kekurangan kanak-kanak berumur 5-6 tahun.di Kampung Ulu Ribu. 18 orang ni pun termasuk anak-anak cikgu, kerani, ppm dan orang taman liman. Alhamdulillah, walaupun 18 orang, sebenarnya dah pecah rekod. Sebelum ni murid paling ramai ialah pada tahun 2007 iaitu seramai 16 orang.

Mesyuarat berlangsung selama 1jam 30 min lebih kurang. Antara agendanya ialah pembubaran jawatankuasa permuafakatan prasekolah 2011 dan pelantikan j/kuasa yang baru bagi sesi 2012, pembentangan laporan kewangan 2011, cadangan bayaran tambahan untuk 2012, serta aktiviti yang akan dijalankan pada 2012. Semuanya berjalan dengan lancar.

Lepas habis meeting, seperti biasa ada makan-makan. Mihun goreng + teh + kuih 2 biji kosnya RM5 sekepala. Ni 1st time tempah kat peniaga kantin. Sebelum ni order sendiri jer. Dah lama sikit, mula faham, terus tempah jer kat orang kantin, lagi senang. Lepas makan tak payah susah-susah nak cuci pinggan mangkuk kat kelas pra.

Sayangnya, lupa pulak nak ambil gambar. Huhu...

p/s : esok mesyuarat pembukaan sekolah pulak...

Comments

Popular posts from this blog

Pengembalian Lebihan Caruman KWSP

Cara Buka Akaun Perniagaan Maybank

PERCUTIAN ATAS KAPAL - STAR CRUISE LIBRA